Anasayfa / Haberler / SELÇUKLU BELEDİYESPOR BGL’DE MÜCADELE EDECEK Wednesday, June 27, 2018

Selçuklu Belediyespor Kulübü Genç Basketbol Takimi 2018-2019 sezonunda Basketbol Gençler Liginde mücadele ederek Konya’yi temsil edecek

Geçtigimiz sezon Türkiye Basketbol Liginde mücadele ederek Konya’ya basketbol  heyecanini yeniden yasatan Selçuklu Belediyespor, alt yapi içinde gerekli adimlari atiyor. Mavi-Beyazlilar, geçtigimiz sezon kurulan ve Federasyonun özellikle altyapidaki sporcular için büyük önem verdigi Basketbol Gençler Lig’inde (BGL) mücadele edecek. Türkiye Basketbol Federasyonu Süper Lig’den 16 takimin alt yapisi ve Gelisim Koleji, TED Ankara Kolejliler ve Tarsus Amerikan Koleji’nin ve Selçuklu Belediyespor’un da BGL’de yer alacagini açikladi. Sadece genç oyuncularin yer alacagi lig 20 takimdan olusuyor. 10’ar takimli iki grubun yer alacagi ligde, ilk 6 sirada yer alan takimlar Final Grubunda oynama hakki elde ediyor. 12 takimdan olusacak Final Grubunda ise ilk 8 arasinda yer alan takimlar Play-Off oynayacak. Play-Off sonucunda ise son 4 takim arasinda Dörtlü Final karsilasmalari oynanacak. BGL’de geçtigimiz sezon Anadolu Efes takimi sampiyonluga ulusmisti.

ALTYAPI OYUNCULARI IÇIN BÜYÜK ÖNEM TASIYOR

13 bin lisansli sporcusuyla Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor altyapidan yetisen sporculariyla bir çok bransta önemli basarilara imza atti. Basketbol bransinda da önemli bir altyapiya sahip olan temsilcimiz BGL’de mücadele ederek altyapi oyuncularinin gelisimine katki saglayacak.