SELÇUKLU BELEDİYESPOR’LU BATUHAN ŞİMŞEK’TEN GURURLANDIRAN BAŞARI

25 Kasım 2021 / Perşembe

Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Batuhan Şimşek, İran’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda ikincilik elde etti.

Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Batuhan Şimşek, Dünya İşitme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda ikincilik elde ederek önemli bir başarıya imza attı. +80 kg da madalya mücadelesi veren Milli Sporcumuz Batuhan, ilk olarak Rus rakibiyle karşı karşıya geldi. Müsabakadan 25-16 skorla üstün ayrılan Milli Sporcumuz, bir sonraki  müsabaka da ise İran’lı sporcuyu 6-0’lık skorla geçerek adını finale yazdırdı. Finalde Güney Kore’li rakibiyle altın madalya için tatamiye çıkan Milli Sporcumuz altın vuruşta mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Kariyerinde bir çok önemli başarıya imza atan Batuhan Şimşek, daha önce 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyatında bronz madalya ve 2016 Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanma başarısı göstermişti.

PEKYATIRMACI: SPORCUMUZU GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Milli Sporcumuz Batuhan Şimşek’in başarısı hepimizi gururlandırdı. Daha öncede bir çok kez Uluslararası  müsabakalar da sayısız başarılar elde eden bir sporcumuz. Sporcumuzun, kulübümüz alt yapısından yetişerek milli forma ile böyle önemli başarılara imza atması bizleri daha çok mutlu ediyor. İnşallah başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Sporcumuz Batuhan’ı gönülden tebrik ediyor, bu başarıda emekleri olan antrenörlerimizi de ayrıca kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ARMAĞAN: BATUHAN ÜST DÜZEY BİR SPORCU

Selçuklu Belediyespor Kulübü Taekwondo Takımı Başantrenörü Ali Armağan, “Pandemi döneminden önce düzenlenen son Dünya Şampiyonası’nda Batuhan ile altın madalya kazanmıştık. Bugün aslında buruk sevinç yaşıyoruz. Çünkü Batuhan üst düzeyde mücadele eden ve her zaman altın madalya için yarışan bir sporcumuz. Ülkemizi ve Kulübümüzü en iyi şekilde temsil eden sporcumuzu tebrik ediyorum” dedi.