TARİHÇE

18 Mayıs 1997 tarihinde Konya’ da faaliyet gösteren Taşrakaraaslan Spor Kulübü’nün genel kurulunda, yapılan isim ve yönetim değişikliği sonucunda Selçuklu Belediyespor Kulübü kuruluşu gerçekleşti. Taşrakaraaslan Spor Kulübü’nün siyah- beyaz olan renkleri, Turkuaz – Lacivert, Kartal sembolü ise Selçuklu Belediyespor Kulübü tarafından, barış ve kardeşliği temsil eden Selçuklu motifi olarak değiştirildi. . Selçuklu Belediyespor Kulübü, 1997 yılında yapımı tamamlanan Selçuklu Belediye Stadyumunu, ilk tesis ve kulüp binası olarak kullanmıştı.

Selçuklu Belediyespor Kulübü, faaliyetlerine 1997 yılında Futbol branşıyla Selçuklu Belediye Stadyumunda başladıktan sonra o tarihlerde yoğun talep gören Wushu Kung-Fu branşı ve bayanlar için ise aerobik branşı ile çalışmalarına devam etti.  Daha sonra 1998 yılında Bisiklet, Basketbol, 1999 yılında Güreş, 2001 yılında Dağcılık, Kick Boks , Teakwondo, Kung – Fu, Karate, 2002 yılında Cimnastik , Masa Tenisi,2003 yılında Judo, Boks, Atletizm, Kurash, Aikido, 2004 yılında Voleybol, 2005 yılında Hentbol, Halk Oyunları, 2007 yılında Muaythai, 2010 yılında Hokey, 2011 yılında Bocce, 2013 yılında Yüzme, Bedensel Engelli, 2014 yılında Vücut Geliştirme, 2015 yılında İşitme Engelli Güreş, Satranç, Tenis, 2016 yılındaSuTopu, 2017 yılında Binicilik ve 2019 yılında Okçuluk branşlarının açılmasıyla bugüne kadar toplam 33 branşta hizmet vermiştir.

Selçuklu Belediyespor Kulübü, küçük yaştaki çocukların da sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla, ilk kez 1999 yılının Temmuz ayında Futbol, Basketbol, Masa Tenisi, Taekwondo ve WushuKung-Fu branşlarında Yaz Spor Okulları açıldı. Spor okulları her geçen yıl aileler ve çocuklar tarafından daha fazla ilgi görmeye başlamıştı. Selçuklu Belediyespor Kulübü , 2010 yılından itibaren kış spor okullarını da faaliyete geçirdi. Böylece Selçukluda çocuklar yaz ve kış spor okulları sayesinde yıl boyu spor yapma imkanı buldu.

Türkiye’nin en önemli spor tesislerinden biri olan ‘Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’ yapımı 2007 yılında tamamlanmıştı. O yıldan itibaren Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu, binlerce amatör sporcuya ev sahipliği yapmanın yanı sıra Selçuklu Belediyespor Kulübü merkez binası olarak kullanılmaktadır.

Selçuklu Belediyesi tarafından 2015 yılında yapımı tamamlanan Sancak Yüzme Havuzu, Beyhekim Yüzme Havuzu, ve Selçuklu Belediyesi Tenis Kortları, hem sporculara hem de vatandaşlara daha modern tesislerde spor yapma imkanı sağladı.

Selçuklu Belediyespor Kulübü, 1997 yılından bu yana takım sporlarının yanı sıra, on binlerce lisanslı, yüzlerce Milli Sporcu ile bir çok önemli başarılara imza atarak, Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olmuştur.