SPORUN MERKEZİ SELÇUKLU’DA ANLAMLI TURNUVA

07 Ocak 2023 / Cumartesi

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Selçuklu Belediyesi Görme Engelli Sporcuların yer aldığı Golbol Turnuvası düzenledi

Selçuklu Belediyesi tarafından, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına özel tüm dünyada görme engellilerin sporu olarak bilinen Golbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya Konya’da bulunan 8 Golbol takımı katıldı. ‘Sporun Merkezi Selçuklu’da Engel Yok’ sloganıyla gerçekleştirilen organizasyonda Ayyıldız GESK, Selçuklu GESK, Meram GESK, Mevlana ESK, Anadolu Kartalları GESK, Hilal ESK, Karatay ESK ve Konya GESK kulüpleri katıldı. Büyük heyecana sahne olan müsabakalar sonucunda turnuvayı Mevlana Görme Engelliler Spor Kulübü Şampiyon olarak tamamlarken Konya Görme Engelliler Spor Kulübü ikincilik elde etti. Selçuklu GESK ve Karatay GESK kulüpleri ise üçüncülük elde etti. Turnuvayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çakar ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Mustafa Kandemir’de yerinde takip etti.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ SPORLA

BİRLİKTE TÜM ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR”

Turnuvanın final karşılaşmasını yerinde takip eden ve sporculara madalyalarını takdim eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı “ 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Selçuklu Belediyesi olarak Golbol Turnuvası düzenledik.  Turnuvamıza konyamızda bulunan 8 takım katıldı. Burada çok güzel centilmence müsabakalar oynandı. Bizde final karşılaşmalarını izleme imkanı bulduk. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Golbol farkındalık turnuvamızda biz özellikle görme engelli vatandaşlarımızın da spor faaliyetleriyle nasıl toplumsal faaliyetlerin  içerisinde olabileceklerinin sosyal anlamda kendilerini nasıl ifade edebileceklerini göstermek için böyle bir organizasyona imza attık. Emeği geçen Selçuklu Belediyespor Kulübümüze, Federasyon görevlilerimize ve müsabakalara katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyonu daha Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda gerçekleştirmiş olduk. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın da aslında sporla birlikte bütün engellerini aştıklarını bütün engellerini ortadan kaldırdıklarını görmüş olduk. Onların her zaman yanında olduğumuzu ve onların bu haklı mücadelelerinde onlarla birlikte olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.